Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справу посадовця Укртрансінспекції Львівщини повторно скерували до суду

Вищий спеціалізований суд погодився з касаційною скаргою обласної прокуратури та скасував незаконне рішення апеляційного суду про закриття кримінального провадження стосовно посадовця Управління Укртрансінспекції у Львівській області Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

На Львівщині за сприяння прокуратури скасовано незаконне рішення суду

Вищий спеціалізований суд погодився з касаційною скаргою обласної прокуратури та скасував незаконне рішення апеляційного суду про закриття кримінального провадження стосовно посадовця Управління Укртрансінспекції у Львівській області Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті.

Нагадаємо, що у 2013 році службовець обвинувачувався у вимаганні та отриманні 4 тис грн хабара за обіцянку неприйняття рішення щодо заборони експлуатації під’їзних колій на станції Яворів Львівської залізниці.

Судом першої інстанції його визнано винним та засуджено до 5 років позбавлення волі, двохрічним позбавленням права обіймати посади в органах держслужби, рангу державного службовця та конфіскації майна.

Водночас, ухвалою апеляційного суду Львівщини вказане кримінальне провадження закрито начебто за відсутність у діях обвинуваченого  складу кримінального правопорушення.

Проте, перевіривши законність цього рішення Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ призначив новий апеляційний розгляд у кримінальному провадженні.

А відтак, прокуратура Львівської області сприятиме виконанню вимог закону про всебічний, повний і об'єктивний розгляд справи та постановленню судових рішень, що ґрунтуються на чинному законодавстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ