Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Справу про вбивство львівського лікаря громадянином Марокко передають до суду

Справу про вбивство лікаря на вулиці Пекарській у Львові передають до суду. Наразі триває переклад справи. Про це сьогодні, 17 січня, під час прес-конференції повідомив начальник Львівського міського управління внутрішніх справ Сергій Зюбаненко.

Злочин, нагадаємо, було скоєно 19 жовтня 2012 року. Близько шостої ранку 67-річний Леон Фрайфельд, завідувач травматологічним відділенням восьмої лікарні міста Львова, йшов на стоянку за своїм авто. Чоловік 26 років напав на нього, почав бити. Нападника затримали перехожі, які згодом і викликали міліцію. Його забрали в ізолятор, а потерпілий, якому медики намагалися надати допомогу, помер на місці.

Вбивство на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин. Це була основна версія, яку розглядали тоді слідчі.

Нападником виявися громадянин Марокко, колишній студент Львівського медичного університету. У квітні 2012 року його відрахували і навіть готували документи для екстрадиції. На час скоєння злочину марокканець був студентом юридичного факультету одного з навчальних закладів Львова.

Леон Фрайфельд був викладачем львівського медуніверситету. Однак, інформація про те, що бандит був відрахований з вишу саме з ініціативи загиблого, наразі немає. «Ми надіслали відповідні запити, але відповіді наразі не отримали. Неофіційно така інформація не підтвердилася», – сказав тоді начальник міліції міста Львова Сергій Зюбаненко.

Леона Фрайфельда поховали 22 жовтня на Янівському кладовищі у Львові. Доктор Фрайфельд 31 рік очолював травматологічне відділення і вважався у Львові «генієм травматології». Додамо, що брат убитого - професор Вадим Фрайфельд, керівник лабораторії проблем старіння в Беер-Шевському університеті імені Бен-Гуріона, творець бази даних генів старіння NetAge. Він уже 21рік живе в Ізраїлі і веде наукові дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ