Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справу Тимошенко щодо ЄЕСУ направлено до Київського райсуду Харкова

Справу щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України», в рамках якої обвинувачують колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, передано до Київського райсуду Харкова. Про це повідомив прокурор області Геннадій Тюрин.

Він зазначив, що слідство повністю довело провину Юлії Тимошенко за п’ятьма епізодами.

На прес-конференції у прокуратурі також був присутній захисник Тимошенко Сергій Власенко. На його прохання прокурор уточнив, що епізоди, за якими доведена провина колишнього прем’єра, стосуються 1997 та 1998 років, а також пізнішого періоду.

У відповідь Сергій Власенко заявив, що у зазначений період Юлія Тимошенко не була керівником ЄЕСУ, а отже ніякого впливу на діяльність цієї корпорації не мала. Прокурор на це зазначив, що «це – доводи захисту, які досліджуватимуть у суді».

На прес-конференції Сергій Власенко також порушив питання про ймовірність проведення судових слухань у Качанівській колонії, де відбуває покарання Юлія Тимошенко, – з огляду на стан її здоров’я. Прокурор Геннадій Тюрин наголосив, що Тимошенко отримає медичну допомогу, після чого зможе особисто бути присутньою на засіданнях Київського районного суду.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, під прокуратурою Харківської області, де тривала прес-конференція, сьогодні також тривав мітинг «на підтримку політрепресованих». Протестувальники, серед яких – прихильники «Батьківщини» та всеукраїнського об’єднання «Свобода», зокрема вимагали припинити кримінальне переслідування Юлії Тимошенко та затриманого в Італії колишнього губернатора Арсена Авакова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ