Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Спрощується облік для приватних нотаріусів

Згідно з положеннями Податкового кодексу України, приватний нотаріус підлягає взяттю на облік в органах державної податкової служби. Про це повідомила прес-служба ДПА.

У зв'язку із змінами у законодавстві щодо визначення основного місця обліку приватних нотаріусів має бути проведена зміна основних місць обліку тих приватних нотаріусів, стосовно яких є різними органи державної податкової служби, що відповідають місцям проживання та місцям розташування робочих місць (контор) приватних нотаріусів.

Необхідність проведення таких процедур врахована у виданому відповідно до положень Податкового кодексу України наказі ДПА України „Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів та визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної податкової адміністрації України”, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України та набирає чинності з моменту опублікування. Зазначеним наказом встановлено, що після набрання ним чинності органами державної податкової служби проводиться зміна основного та неосновного місця обліку приватних нотаріусів без подання ними будь-яких заяв в установленому порядку.

За зверненням приватного нотаріуса в органі державної податкової служби за основним місцем обліку приватному нотаріусу може бути замінена довідка про взяття на облік за формою № 4-ОПП із зазначенням виду професійної діяльності („приватний нотаріус”). Для фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, ця довідка визнається свідоцтвом про реєстрацію в органі державної податкової служби.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ