Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спринському, якому висунули обвинувачення, не сподобались слова речниці поліції Львівщини

Скрін
Скрін
Скрін
Скрін
Скрін
Скрін
1/4
Голові ГО "Рабів до раю не пускають" Івані Спринському, якому сьогодні висунули обвинувачення у хуліганстві, не сподобалось формулювання речення речниці поліції Львівщини Світлани Добровольської. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі.

Нагадаємо, що дописі було зазначено, що "правопорушнику, котрий облив фарбою посадовців Львівської міської ради, правоохоронці повідомили про підозру в хуліганстві". Про це сьогодні, 25 вересня, повідомила речниця Поліції Львівської області Світлана Добровольська на своїй сторінці у соціальній мережі.

Подаємо нижче повний текст повідомлення. 

Спринському повідомили про підозру в хуліганстві

"За скоєне 33-річному львів’янину загрожує покарання – штраф або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 25 травня у період від 10.00 до 10.30 підозрюваний, 33-річний львів’янин, перебуваючи у приміщенні Львівської міської ради, зайшов у залу, де проводилось засідання виконавчого комітету ЛМР, розпочав конфлікт з двома посадовцями ради, після чого облив фарбою, пошкодив їх одяг, а також майно міськради.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину. Досудове розслідування триває".

Нагадаємо, що за словами ЛМР, перший напад відбувся 24 травня, коли група псевдоактивістів ввірвалася в Ратушу і фактично зірвала засідання виконавчого комітету. А громадянин Спринський вилив невідому речовину на обличчя заступнику міського голови Геннадію Васьківу та керівнику департаменту Євгену Бойку. Геннадій Васьків отримав опіки обличчя. Зараз перебуває на лікуванні. Євген Бойко фактично втратив зір на ліве око.

Непокараність тих злочинів привела до наступних. І вже 29 травня велика група псевдоактивістів виламала двері львівської міської Ратуші і увірвалася всередину. Вони кинули на землю керівника департаменту Євгена Бойка і банально почали копати його ногами. Також молодики бігали по приміщенні Ратуші, вривались в кабінети, погрожували працівникам. Одній з працівниць — молодій дівчинці, яка є вагітна, стало погано. Викликали швидку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ