Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США і Куба почали переговори про відновлення дипломатичних відносин

Дипломати двох країн зустрічаються за столом переговорів вперше за останні 35 років, - Euronews.

У Гавані розпочалися перші за багато десятиліть американсько-кубинські переговори між представниками високого рівня. В рамках примирення двох країн дипломати мають накреслити “дорожню карту” в питаннях міграції, правил перетину кордонів, відкриття посольств та інших проблем, що накопичилися з 1961 року.

Утім, основного питання, яке цікавить кубинців, – зняття американського економічного ембарго – на цих переговорах не торкнуться. Його долю повинен вирішити американських Конгрес. У щорічному зверненні до депутатів Барак Обама попросив розпочати вже цього року:

Барак Обама, президент США:

“Якщо щось, що ви робите, не спрацьовує впродовж 50 років, то час спробувати нове. Поворот у нашій політиці щодо Куби має потенціал прибрати атмосферу недовіри в нашій півкулі, як і фальшиві виправдання щодо санкцій, він підтримає демократичні цінності, і простягне руку дружби кубинському народу. А ще цього року Конгрес має почати роботу над завершенням американських санкцій”.

Наприкінці промови Обама привітав Алана Гросса, американця, що просидів у кубинській в‘язниці 5 років за контрабанду цифрового обладнання. А мав відсидіти 15. Саме обмін в‘язнями у грудні торік став першим кроком країн назустріч одна одній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ