Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США мають надати летальну зброю Україні, – сенатор Маккейн

Голова комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн закликає президента Барака Обаму надати підтримку Україні летальною зброєю.

«Для президента настав час, щоб продемонструвати дух рішучості, надавши Україні допомогу летальною зброєю, якої вона потребує для захисту. Недотримання цієї вимоги буде чіткою ознакою слабкості не тільки для Путіна, але і для потенційних агресорів у всьому світі», – стверджує сенатор у зверненні на офіційному сайті.

На думку Маккейна, «санкції і низькі ціни на нафту зашкодили російській економіці, але не змогли приборкати агресію Володимира Путіна в Україні».

У своїй заяві сенатор Маккейн нагадав, що за час збройного протистояння на сході України загинули майже п’ять тисяч людей. Він також згадав слова президента України Петра Порошенка, який твердить, що в Україні нині перебуває дев’ять тисяч російських військових і що Москва далі надсилає на Донбас танки, важку артилерію і бронетехніку.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив 22 січня, що постійне збільшення чисельності проросійських сепаратистів вздовж лінії зіткнення дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ