Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США мають намір розгорнути ядерну зброю, щоб примусити Росію до переговорів

Адміністрація Трампа попросила військових оцінити, наскільки швидко вони можуть зняти зі зберігання ядерну зброю і завантажити її на бомбардувальники і підводні човни.

Адміністрація президента США Дональда Трампа готова перевести ядерні боєприпаси, які знаходяться на зберіганні, в бойовий стан, щоб натиснути на Москву в переговорах щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Politico.

"Адміністрація Трампа попросила військових оцінити, наскільки швидко вони можуть зняти зі зберігання ядерну зброю і завантажити її на бомбардувальники і підводні човни, якщо термін дії Договору про контроль над озброєннями з Росією все ж завершить свою дію в лютому", - наголошується в публікації.

За їх словами, запит до Стратегічного командування США в Небрасці є частиною стратегії тиску на Москву з метою укладення нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь перед виборами президента в США.

У США вважають, що Росія затягує переговори в надії на перемогу на виборах Джо Байдена, який нібито пообіцяв продовжити новий договір СНВ на більш вигідних для росіян умовах.

Адміністрація Трампа "намагається створити стимул, і це реальний стимул для росіян сісти і почати переговори".

Однак колишні високопоставлені представники Служби контролю над озброєннями і військові вважають цей крок ризикованим.

"Це дуже нерозумно... абсолютно безглуздо погрожувати (переведенням зброї у бойовий стан - ред.). Це стає допустимим тільки в тому випадку, якщо інша сторона не може цього зробити. Росіяни теж можуть це зробити", - сказав колишній чиновник Республіканської партії з контролю над озброєннями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ