Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США спрощують візову процедуру, але не для всіх

Консульство Сполучених штатів Америки запроваджує процедура спрощеного поновлення віз та пришвидшеного звернення по візи для деяких категорій громадян, зокрема для студентів, туристів та тих, хто подорожує у справах, а також тих випадків, коли віза вже була видана і використана, або якщо тип візи такий самий як і попередній. Про це сьогодні на зустрічі з представниками ЗМІ повідомив віце-консул США Тодд Андерсен.
Неіміграційну візу до США можна отримати двома шляхами: аплікант може заповнити анкету через Інтернет або надіслати на адресу Консульства заповнену роздруківку. Перевага першого варіанту в тому, що можна вимагати якнайшвидшого призначення дати співбесіди. Якщо заповнити електронну форму аплікації, то співбесіду призначать в середньому в п’ятиденний термін, якщо ж користуватися звичною роздруківкою – можна чекати і 50 днів від часу подання заяви.
Кожна анкета, яку заповнюють охочі побувати у США, має свій порядковий номер. Заявку з цим номером слід відіслати на спеціальну електронну адресу для призначення дати співбесіди. Після визначення координатором дати аплікант повинен приїхати до Києва і внести плату за розгляд документів. Наразі це можна зробити в трьох столичних філіях „ПроКредитбанку”. Плата, а це 100 американських доларів, є обов’язковою для всіх аплікантів, які звертаються по візу США у будь-якій країні світу.
На співбесіду треба принести паспорт, термін дії якого закінчується не пізніше, ніж через 6 місяців. Офіційне запрошення при собі мати не обов’язково. Для отримання візи за спрощеною процедурою є спеціально визначені дні: вівторок для моряків та четвер для усіх інших.
За липень 2005 - липень 2006 років співвідношення тих, кому вдалось і не вдалось отримати візу – 67% і 33% відповідно. За словами Тодда Андерсена, відмови тримали загалом ті, хто не зміг довести, що не має наміру залишитись у США. „Основним критерієм відбору є те, що кожного апліката ми вважаємо потенційним емігрантом, доки він не доведе протилежного. Видаємо візи насамперед тим, хто має постійну, добреоплачувану робота, тісні сімейні зв’язки та неодноразовий виїзд за кордон з поверненням на батьківщину”.
 Апеляції на відмову у видачі віз ретельно розглядає Генеральний консул і приймає остаточне рішення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ