Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США визнали помилку у своєму ставленні до маршу у Парижі

У Білому домі визнали, що Сполученим Штатам варто було відрядити більш високопоставленого представника на марш єдності у Парижі, що відбувся минулої неділі у пам'ять про жертв нападів ісламістів.

Внаслідок тих нападів загинули 17 людей.

"Ми повинні були відрядити когось, у кого вищий ранг", - сказав у понеділок представник Білого дому Джош Ернест.

За його словами, підготувати візит Барака Обами за такий короткий час було неможливим через підвищені заходи безпеки при плануванні подібних поїздок.

Джон Керрі, який перебуває в Індії, вже заявив, що має намір приїхати до Франції у четвер.

В американських медіа лунала критика на адресу президента США Барака Обами і держсекретаря Джона Керрі за те, що ті пропустили марш у Парижі, в якому взяли участь приблизно 1,6 мільйона людей.

Більше 40 голів держав і урядів, а також високопосадовців різних країн світу йшли на чолі колони разом із родичами загиблих.

Серед них - президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель, британський прем'єр-міністр Девід Кемерон і президент України Петро Порошенко. У числі учасників маршу також були ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху, лідер Палестинської автономії Махмуд Аббас, король і королева Йорданії.

З боку Росії у марші взяв участь міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Від адміністрації Барака Обами на марші був посол США у Франції.

Хвиля насильства в Парижі почалася 7 січня. Озброєні чоловіки вчинили стрілянину у редакції Charlie Hebdo - сатиричного журналу, відомого своїми релігійними карикатурами. Тоді вбили 12 людей - працівників, відвідувача та поліцейських.

8 січня у паризькому районі Монруж вбили жінку-поліцейського.

Один з нападників також убив чотирьох людей у кошерному магазині на сході Парижу перед тим, як поліція взяла будівлю штурмом.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ