Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США заявили про нові санкції проти Росії

США заявили про нові санкції проти Росії. Про це йдеться у прес-релізі відомства, опублікованому 19 грудня.

Управління зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC) вирішило ввести нові санкції у відповідь на постійне нехтування Росією міжнародних норм.

OFAC анонсувало нові обмеження стосовно колишнього офіцера Головного розвідувального управління Росії, який діяв в інтересах російського олігарха Олега Дерипаски.

Нові санкції також торкнуться 15 членів ГРУ через їх участь у широкому спектрі злочинної діяльності, в тому числі за спроби втрутитися у вибори в США у 2016 році.

"Казначейство поширить санкції на працівників російської розвідки, задіяних у кібер-операціях, втручанні у вибори 2016 року та широкому колі інших злодіянь" - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Колишнього ГРУшника Віктора Бояркина США внесли в санкційний список через його безпосередню роботу на Дерипаску, також його звинувачують у фінансуванні в Чорногорії однієї з політичних партій перед виборами 2016 року.

Під нові санкції підпадуть низка російських юридичних та фізичних осіб, що пов’язані з проектом "Лахта", зокрема, IRA, ТОВ "Невские новости", ТОВ "Экономика сегодня", ТОВ "Федеральное агентство новостей", USA REALLY.

В документі також згаданий керівник пропагандистського проекту USA REALLY Олександр Малкевич та головбух проекту "Лахта" Олена Хусіянова.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ