Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США збільшують вартість віз

Держдепартамент США знову збільшує вартість віз - починаючи з 13 квітня туристи, бізнесмени і студенти, які бажають відвідати Штати, повинні будуть заплатити 160 доларів за річну візу замість 140 доларів.

"Держдепартаменту потрібно компенсувати, наскільки можливо, зростання витрат, пов'язаних з опрацюванням заяв на отримання віз. З певних причин розмір чинного збору перестав покривати реальну вартість виготовлення візи", -йдеться в повідомленні відомства.

"Кошти, отримані від збільшення консульських зборів, підуть на підвищення ефективності роботи наших представництв за кордоном і найм додаткового персоналу для видачі віз", - заявляють в держдепартаменті.

Вартість віз "найпопулярнішого" типу B1/B2 (туристична, що видається звичайно на рік), бізнес-віз, всіх віз для студентів, а також віз, які видаються учасникам програм обміну (типи F, M і J), дорівнюватиме 160 доларам.

Заплатити 190 замість 150 доларів доведеться всім, хто подає заяву на видачу віз типів H, L (для тимчасової роботи або проходження стажування), O (для осіб з видатними здібностями, запрошених в США), P (спортсмени і артисти), Q (для осіб,які приїжджають в рамках культурного обміну) і R (для тих, хто займається релігійною діяльністю).

Водночас, держдепартамент знижує вартість візи нареченої/нареченого більш ніж на 100 доларів - до 240 з 350 доларів. Також значно знижується вартість більшої частини імміграційних віз.

Це вже друге підвищення розміру консульського збору за останні два роки. До червня 2010 року вартість неімміграційних віз США становила 131 долар.

Нагадаємо, в січні повідомлялося, що президент США Барак Обама зобов'язав Держдепартамент скоротити термін очікування інтерв'ю в посольствах для іноземців, які бажають отримати неімміграційну візу в США. Нововведення торкнулися в першу чергу громадян Бразилії та Китаю.

Раніше держсекретар Гілларі Клінтон розпорядилася, щоб її підлеглі переглянули введену в 1991 році програму міжнародного студентського обміну, учасники якої в'їжджають в США на час літніх канікул за візою J-1.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ