Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

СТ «Іллічівське» розвіяло міф, що надійними страховиками можуть бути лише закордонні компанії

«Наявність у страхової компанії іноземного інвестора не гарантує стабільність її роботи в майбутньому. Основною запорукою успіху діяльності будь-якого страховика є уміння його менеджменту оперативно управляти компанією», – заявив директор Страхового товариства «Іллічівське» Юрій Гришан. Так він прокоментував той факт, що українським страхувальникам часто нав'язується думка про те, що надійними страховиками можуть бути лише закордонні компанії. Про це Гал-інфо повідомили в СТ «Іллічівське».

 

Юрій Гришан зазначив, що у випадку, якщо не приділяти достатньої уваги фінансовими показниками (покриття резервів ліквідними активами, рентабельність тощо), а ставити основним завданням завоювання ринку будь-якими шляхами (демпінг, дорога рекламна кампанія) - жодні інвестиції не стануть дієвими. Компанія на першому етапі може показувати приріст страхових платежів і рівня виплат, але стрімко почнуть падати показники, які говорять про надійність страховика (покриття грошовими засобами своїх зобов'язань, платоспроможність).

 

На думку керівника компанії, споживачі, медіа та інші та ретранслятори думок повинні розуміти, що іноземні інвестори можуть вкладати гроші не один рік для роботи такої компанії, найчастіше з метою підтримки відомого у всьому світі бренду, але це, очевидно, не може тривати вічно. Вони теж хочуть віддачі від бізнесу, і не будуть постійно дотувати збитковий підрозділ.

 

Підтвердженням такоє позиції може слугувати діяльність страхової компанії, яку очолює Юрій Гришан. Страхове товариство «Іллічівське» показало зростання фінансових показників, незважаючи на кризовий рік. Зокрема, у 2009 році товариство збільшило збір премій на 31%, (з 81,01 млн. грн. у 2008 році до 106,2 млн. грн. у 2009), технічні резерви зросли на 49%, (2008 рік - 35,5 млн. грн., 2009 рік - 52,9 млн. грн.), виплати - на 25%, (2008 рік - 35,26 млн. грн., 2009 - 44,1 млн. грн.). Що важливо, таких результатів страховик домігся без додаткових вливань в 2009 році з боку основного акціонера - Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча.

 

Як прогноз, директор страхового товариства Юрій Гришан вказав, що «У найближчі кілька років український страховий ринок значно скоротиться. На ньому залишаться тільки відкриті, класичні компанії, незалежно від акціонера – іноземний він чи вітчизняний».

 

Довідка.

 

ЗАТ «Страхове товариство «Іллічівське» створено у 1997 році. Станом на березень 2010 року компанія має ліцензії на здійснення 15 видів добровільного та 9 видів обов'язкового страхування. Товариство є членом Правління Ліги Страхових організацій (ЛСОУ), Моторного (транспортного) страхового бюро України, Українського сільськогосподарського страхового пулу, Українського ядерного страхового пулу.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ