Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стадіону «Україна» потрібне фінансування, у протилежному випадку на ньому взагалі ніхто не гратиме

Стадіон «Україна» або повноцінно орендуватиме ФК «Карпати», або його реконструкцією займатиметься міськрада, а на проведення ігор його орендуватимуть ФК «Карпати» та ФК «Львів». Про це спортивний директор ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький сказав «Гал-info», коментуючи заяву заступника начальника організаційно-інформаційного управління Львівської міської ради Остапа Процика про те, що вчора на ім‘я міського голови надійшов лист від президента ФК «Львів» Юрія Кіндзерського, в якому йдеться, що його футбольний клуб не проти взяти в оренду на пайових засадах стадіон «Україна».
«Тут жодної конкуренції немає. Ми за співпрацю з ФК «Львів». Може бути варіант як з харківським стадіоном «Металіст», який одночасно орендують на проведення ігор ФК «Харків» та ФК «Металіст». На цьому стадіоні вони грають по договору оренди і половину матчевих зборів віддають місту, яке на ці гроші підтримує «у формі» сам стадіон. Таким чином і стадіон в хорошому стані, і футбол у них розвинутий. Такий варіант можна втілити в життя і зі стадіоном «Україна» у Львові», – каже Дячук-Ставицький.
Другий варіант, за словами спортивного директора ФК «Карпати», – віддати «Україну» в повноцінну довгострокову оренду його клубу. «Якщо не буде підтримано міською владою жодного із цих варіантів, то Федерація Футболу України взагалі може винести рішення про те, що на стадіоні ніхто не гратиме, бо поки всі будуть вирішувати майбутнє стадіону, він занепаде. На „Україні” зокрема немає підігріву поля, і це може стати мотивом до відповідного прийняття рішення ФФУ», – каже Дячук-Ставицький. За його словами, лише ФК «Карпати» підтримував стадіон «Україна», фінансуючи всі витрати.  Мовляв, крім реконструкції самого стадіону, клуб платив і ще досі платить за електроенергію, натомість «Спортресурс» лише виплачує зарплату прибиральникам», – каже Дячук-Ставицький.        
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ