Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стала відома дата похорону принца Філіпа, чоловіка британської королеви Єлизавети II

Церемонія похорону принца Філіпа, чоловіка британської королеви Єлизавети II, відбудеться 17 квітня о 15:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом) у каплиці Святого Георгія у Віндзорі, оголосив у суботу Букінгемський палац.

Похорону передуватиме траур, під час якого королева не братиме участі в громадських і приватних заходах, а також не даватиме згоди на закони.

З волі покійного труну з його тілом не буде виставлено для прощання. Крім того, похорон матиме королівський, а не державний статус - на церемонію зберуться лише представники королівської родини.

Жалобні заходи будуть транслюватися на телебаченні. За труною йтимуть члени королівської сім'ї, зокрема спадкоємець престолу Чарльз. Королева вирушить у каплицю окремо;

Після церемонії герцог буде похований у королівському склепі каплиці Святого Георга у Віндзорському замку.

Стало відомо, що принц Гаррі обов'язково прилетить до Лондона з Лос-Анджелеса, щоб взяти участь у похованні свого дідуся. А ось його дружина Меган Маркл залишиться в США. Вона, як відомо, чекає на другу дитину, і лікар рекомендував їй утриматися від перельотів.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон також не буде присутній на похоронах герцога Единбурзького у зв'язку з коронавірусними обмеженнями на публічні зібрання.

Варто зауважити, що чоловік Єлизавети II перестав брати участь у публічних заходах у 2017 році, пославшись на погіршення здоров'я.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, Принц Філіп помер 9 квітня, не доживши два місяці до 100-річчя. На початку року йому зробили операцію на серці, загалом він провів у лікарнях майже місяць – найдовший період, на який чоловік королеви коли-небудь був госпіталізований.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ