Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Стала відома дата виходу у прокат історичного фільму "Довбуш"

Створену за підтримки Держкіно стрічку про славнозвісного Олексу Довбуша від режисера Олеся Саніна можна буде подивитися в кінотеатрах вже з 12 травня 2022 року.

Про це інформує пресслужба Держкіно.

Карпати. Початок 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

Фільм "Довбуш" режисера Олеся Саніна – це кіно, покликане об’єднати всіх небайдужих до Батьківщини, історія про незламність та відстоювання свободи на тлі буремних подій.

"Це історія про те, що неможливо позбавити людину свободи: вона все одно буде її прагнути й шукати, навіть ціною власного життя. Це історія про нашу свободу – як внутрішню, так і зовнішню. Це про захист своєї родини, своїх інтересів, своєї честі... Про Батьківщину, яка набуває для нас все більшого й більшого значення. Батьківщина для нас вже не просто територія, а внутрішнє духовне поняття й переживання. Саме зараз воно стає все реальнішим і таким, без якого ми більше не зможемо жити, не зможемо себе поважати. Тим, що для нас вже стало важливішим, ніж саме життя", - зазначив режисер фільму Олесь Санін.

За словами авторів стрічки, Довбуш – унікальний український герой, який віддав життя за свободу свого народу понад три століття тому, та його історія стала безсмертною. Історія про свободу понад усе, про всеосяжну любов: до свого народу, до рідної землі.

Творці обіцяють багато екшну, що у поєднанні зі справжніми емоціями оживить легенду про славетного Довбуша – борця за незалежність, справжнього володаря Чорногори. 

"Довбуш" —  наймасштабніший український фільм, що вийде на екрани у 2022 році. Масштабність полягає не лише в задумі творців представити нову якість героя в українському кіно, а й у розмаху, з яким творці підійшли до відтворення історії Довбуша на екрані. 

У ролях: Олекса Довбуш – Сергій Стрельников, Іван Довбуш – Олексій Гнатковський, Марічка – Дар’я Плахтій, Пшелуський – Матеуш Косьцюкевіч, Княгиня Яблуновська – Агата Бузек, опришки – Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Дзвінчук – Олександр Мавріц, Стрілець – Олег Шульга. 

Режисер: Олесь Санін. Продюсери: Максим Асадчий, Олесь Санін. Співпродюсер: Данило Білак. Сценаристи: Пол Волянський, Олесь Санін, Василь Портяк, Максим Черниш. Оператор: Сергій Михальчук. Композитор: Алла Загайкевич. Художники-постановники: Олександра Дробот, Юрій Григорович. Художники по костюмам:  Гала Отенко, Марія Керо. Художник пор гриму: Ірина Солодовська. Постановники трюків: Петро Треско, Руслан Горілий, Петро Жирун. Кастинг-директор: Алла Самойленко.

Виробник фільму — компанія Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України. Кінотеатральною дистрибуцією фільму на території України займаються компанії Кіноманія та FILM.UA Distribution.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ