Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, коли проведуть в останню путь воїна з Жидачева, який загинув на Сході України

10 квітня у Жидачеві відбудеться чин похорону військовослужбовця Ігоря Байтала, який загинув 6 квітня в зоні проведення ООС на Донбасі внаслідок обстрілу російських окупантів.

Про це інформують на офіційному сайті Жидачівської міської ради.

Попередньо планується прощання із загиблим військовим у Львові на площі біля пам’ятника Т. Шевченку. Потім процесія вирушить до Жидачева. Похорон запланований на 10 квітня.

Львівщина попрощається із загиблим військовослужбовцем Ігорем Байталою

Жидачівський міський голова Володимир Левко підписав розпорядження про оголошення 8, 9 та 10 квітня на території Жидачівської міської територіальної громади Днями жалоби.

“На знак скорботи за загиблим будуть приспущені Державні прапори України з траурною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, комунальних підприємств та закладів, державних установ, організацій на території громади. Цими днями буде обмежено проведення розважально-концертних заходів на території громади та заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі і ресторанного господарства, в громадських місцях.Жидачівська міська територіальна громада висловлює щирі співчуття батькам, рідним і близьким мужнього захисника України, нашого земляка Ігоря Байтали. Герої не вмирають, вони продовжують тримати над нами небо. Вічна пам’ять і слава Герою!” – йдеться у розпоряджені.

На фронті загинув боєць із Львівщини

Довідка

  • Ігор Байтала загинув 6 квітня близько 21.00 години в зоні проведення операції Об’єднаних Сил.
  • Ігор Байтала народився 19 травня 1995 року.
  • У 2019 році призваний на строкову військову службу, яку проходив на посаді водія.
  • 22 жовтня 2020 року звільнений у запас.
  • Як повідомив військовий комісар Жидачівського районного територіального центру підполковник Балюра, на військову службу солдат за контрактом призваний 5 січня 2021 року у військову частину А3029.
  • Служив у розвідувальному відділенні безпілотних авіаційних комплексів. Нині батьки хлопця лікуються від коронавірусу.
  • У Ігоря ще є брат і дві сестри.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ