Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Стало відомо, коли українцям почнуть робити щеплення китайською вакциною Coronavac

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні щеплення вакциною від коронавірусу "CoronaVac" китайської компанії "Sinovac" розпочнеться наступного тижня.

Про це інформує видання РБК-Україна.

Ляшко зазначив, що у понеділок, 12 квітня, препарат можуть відправити в регіони. Отже, робити щеплення китайською вакциною почнуть з вівторка, 13 квітня.

"Цією вакциною будуть прищеплювати маломобільні групи населення, людей з інвалідністю, і тих, хто за ними доглядають. Ще ми будемо вакцинувати CoronaVac працівників, які будуть проводити ЗНО в 2021 році, а також олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на іграх у 2021 році. Також CoronaVac провакцинують представників критичної інфраструктури, це, в першу чергу, співробітники патрульної поліці ", - сказав головний санітарний лікар.

Ляшко уточнив, що за рекомендацією Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики другу дозу вакцини "CoronaVac" будуть колоти українцям через 28 днів після першої.

Додатково

У суботу, 10 квітня, завершився лабораторний контроль препарату. Вакцина отримала позитивні висновки від Державного експертного центру МОЗ з контролю імуно-біологічних препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ