Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стало відомо, скільки росіян залишаться без роботи внаслідок санкцій

Вихід великих компаній із ринку рф внаслідок вторгнення в Україну зумовив значне зростання безробіття на території держави агресора. Тож низка тисячі росіян втратили роботу і для них починається епоха виживання.

Про це у фейсбуці розповів екснардеп Борислав Береза.

Внаслідок припинення діяльності Pepsi на росії роботу втратять 19 000 осіб.

Закриття Ikea призвело до втрати 15 тис. робочих місць, а завод Renault-Nissan у Тольятті, який зупинився через нестачу імпортних запчастин – це 35 тис. робочих місць.

Внаслідок закриття 900 магазинів Л’Етуаль на росії без роботи можуть залишитися 12 000 співробітників.

Внаслідок закриття McDonald`s у країні без роботи можуть залишитися понад 60.000 співробітників.

В результаті закриття KFC без роботи залишаться понад 40.000 співробітників.

Також зупинився завод "Автодор", який збирав автомобілі BMW – це 3500 робочих місць. Компанія "Яндекс" вже попередила своїх співробітників про ризик відібраного дефолту – 12 тис. робочих місць.

Компанія Continental, що займається виробництвом шин, вирішила зупинити виробництво та діяльність на росії, а це втрата роботи ще 1300 осіб.

І це лише початок. За оцінкою експертів, в результаті результатів західних компаній до кінця року без роботи залишаться близько 9 мільйонів росіян. І в них мінімальні шанси знайти іншу роботу. У кращому разі лише 1,2 мільйона росіян зможуть знайти роботу з урахуванням перепрофілізації, але з помітними втратами доходів. Для решти починається епоха виживання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ