Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Стало відомо, скільки російських бойовиків перебувають на Сході України

Станом на сьогодні чисельність російських незаконних збройних формувань на Сході України становить приблизно 28 тисяч осіб.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час виступу на форумі “Україна 30. Безпека країни”.

Зокрема, він зазначив, що на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей Російська Федерація продовжує утримувати угруповання у складі: 1-го та 2-го армійських корпусів, які оперативно підпорядковані 8 загальновійськовій армії та інтегровані до єдиної системи управління військами Південного військового округу збройних сил РФ.

За його словами, наразі до складу 1, 2 АК окупаційного угруповання військ противника входять 14 бойових бригад/полків та підрозділи забезпечення, загальною чисельністю близько 28 тис. осіб.

Він також зазначив, що для можливого посилення 1 та 2 армійських корпусів на військових полігонах Ростовської області РФ перебувають з’єднання та військові частини 8 армії Південного ВО.

Для забезпечення бойових завдань російсько-окупаційних військ з території Росії продовжується постачання паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів.

За інформацією командування, з початку 2021 року, на тимчасово окуповану територію привезлипонад 33 тис. т паливно-мастильних матеріалів та понад 700 т боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ