Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Стало відомо, якій категорії українців МОЗ рекомендуватиме третє щеплення від коронавірусу

Найближчим часом українцям, які мають проблеми з імунітетом, буде рекомендовано щепитись додатковою дозою вакцини від COVID-19.

Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у етері телеканалу “Рада”.

"Цього тижня було проведено засідання національно-технічної групи експертів з питань імунізації, де вони розглядали питання про введення так званої „бустерної“ дози. Вони її називають „додаткова доза“, тому що зараз, те що буде рекомендовано найближчим часом — це введення третьої, додаткової дози, для тих людей, які мають проблеми з імунітетом”, - заявив він.

Зі слів Кузіна, це люди, які постійно приймають гормональну терапію, або після трансплантації органів, або мають імуносупресивні стани, первинні імунодефіцити тощо.

“Для цих людей ми дійсно розуміємо, що введення повного курсу щеплення двома дозами може не призвести до формування повноцінної імунної відповіді. Тому для них буде рекомендовано введення так званої „додаткової дози“ для того, щоб була сформована повноцінна імунна відповідь”, - заявив заступник міністра.

Він додав, що наразі про рекомендацію введення здоровим людям “бустерної” дози не йдеться, їм рекомендують пройти повний курс ревакцинації за рік після щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ