Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Стали відомі підсумки чергового засідання Контактної групи в Мінську

У Мінську завершилося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Про підсумки зустрічі повідомила прес-секретар Леоніда Кучми (уповноважений від України на переговорах) Дарина Оліфер в фейсбуці.

Українська сторона наголосила, що ситуація з безпекою не дозволяє говорити про політичні кроки мирного процесу. "Без повного припинення вогню, виведення важких видів озброєнь і військових формувань з території України, без вирішення питання кордону - будь-які розмови про вибори, про закон про особливий статус окремих районів Донбасу не мають практичного вирішення", - повідомила вона.

В рамках роботи зі звільнення заручників було прийнято рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини. Представників місії просять стати посередниками в процедурі верифікації відмови громадян, які не хочуть повертатися на територію ОРДЛО в рамках обміну. Українська сторона наполягає, що для прискорення процесу верифікації потрібно залучити до цієї місії Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

У рамках економічної підгрупи тривала робота зі стабілізації водопостачання Луганської області. Оліфер наголосила, що з початку січня 2017 року на рахунок Попаснянського водоканалу від ОРДЛО надійшло 20 мільйонів гривень. Погашення заборгованості відбувається виключно в рамках українського законодавства і українського правового поля.

Нагадаємо, що зустрічі контактної групи зазвичай відбуваються раз на два тижні.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ