Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Станиця й Щастя вночі пережили пекло

Таких інтенсивних обстрілів, як за минулу ніч, міста й села Луганщини не відчували з початку бойових дій. Про це на своїй сторінці повідомив Геннадій Москаль.

Особливо складна, навіть критична ситуація зараз у Станиці Луганській.

Обстріли з артилерії, мінометів та «Градів» не припинялися цілу ніч, були лише невеликі (на 20 – 30 хвилин) перерви. Виставлені на пагорбі за Сіверським Донцем (контрольована бойовиками територія) установки «Град» та гармати, які стріляють по житлових кварталах прямою наводкою, видно неозброєним оком. 

В селищі десятки пошкоджених та зруйнованих будинків, деякі палають досі.

Рятувальник виїхати й гасити пожежі не можуть через постійні бойові дії.

У Станиці немає ні світла, ні газу, ні води, ні тепла.

Критична ситуація в мікрорайоні Кондрашівка, який обстрілюється особливо інтенсивно. Місцеві мешканці, що залишилися тут, виїхати в безпечну місцевість не мають можливості.

Наслідки нічних обстрілів (кількість зруйнованого житла, постраждалі серед мирних мешканців) встановити поки неможливо.

Інтенсивних обстрілів протягом ночі зазнало також м.Щастя, останній відбувся сьогодні о 6.45. Стріляли з «Градів» та артилерії бойовики з боку окупованої ЛНР с.Весела Гора.

На трьох вулицях у центральній частині зруйновані та пошкоджені житлові будинки, під уламками одного з них (по вул. Радянській) загинула господарка – 58-річна жінка.

Теплоелектростанція не постраждала, однак півміста знеструмлене через обриви ліній електропередач.

Снарядами розбитий центральний колектор, тому значна  частина Щастя залишилася без центрального тепла.

Ремонтні бригади зараз з’ясовують масштаби руйнувань і можливість якнайшвидшого відновлення світла й тепла. Зараз у Щасті – 9 градусів морозу.

"Мешканці Станиці й Щастя пережили за вчорашній день та минулу ніч справжнє пекло, - вважає голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Зруйновані будинки, розбита інфраструктура, відсутність тепла, світла, води, загиблі люди – усе це наслідки «русского міра», який Росія через найманців та своїми регулярними військами несе сусідам за те, що вони хочуть жити в нормальній незалежній країні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ