Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Старшина прикордонної служби Ганна Харченко врятувала сусіда з вогняної пастки

Старшина прикордонної служби Ганна Харченко врятувала сусіда з вогняної пастки. Газета Державної прикордонної служби України "Прикордонник України"

Від надзвичайної ситуації не застрахований ніхто, тому часто від швидкості прийнятого рішення може залежати чиєсь життя. І добре, якщо в критичний момент поруч опиниться саме така рішуча людина, котра, аби врятувати чиєсь життя, не побоїться ризикнути власним. Про такого героя, а точніше героїню, – наша розповідь.

Звичайного погожого дня інспектор прикордонної служби старшина ВПС «Харків» Ганна Харченко, забувши про службові турботи (тоді саме була у відпустці), поралася вдома по господарству. Ближче до обіду, як і зазвичай, зі школи повернулася донька Оксана. Відчинивши дитині, жінка звернула увагу, що в загальному коридорі не горить світло, а із сусідньої квартири, де живуть пенсіонери, прориваються клуби густого диму. Збагнувши, що сталася пожежа, Ганна, не вагаючись, кинулася крізь стіну їдкого диму до оселі стареньких. У кімнаті знесилений дідусь ледь чутно шепотів «Допоможіть». Прикордонниця навприсядки дісталася до чоловіка і допомогла вибратися з вогняної пастки – в квартирі вже зайнялися меблі.

Далі, без зайвої метушні, Ганна надала сусіду першу медичну допомогу, після чого викликала пожежників і карету швидкої допомоги. Вогнеборці, які прибули на виклик, успішно погасили полум’я. Вражені мужнім вчинком жінки, рятувальники запропонували їй також стати пожежником, на що наша героїня скромно відповіла: «Ні, дякую. Моя професія – кордон Батьківщини охороняти».

Пізніше з’ясувалося, що пожежа виникла внаслідок короткого замикання в телевізорі, а в той час дід Юрій вдома залишився сам у квартирі. Врятований дідусь цей день вважає своїм другим днем народження. «Дякую! Якби не ти, Аню, то мене могло б уже й не бути», – повторює прикордонниці-рятівниці щасливий сусід.

Колеги по службі, дізнавшись про цей випадок, зовсім не здивувалися, що Ганна вчинила саме так. Про неї відгукуються як про дуже чуйну та порядну людину. На ВПС «Харків» Ганну Іванівну поважають за її професіоналізм, цінять як надійного товариша, люблять за позитивний настрій та енергетику, яку вона дарує оточуючим. Розповідають, яка вона уважна до менш досвідчених військовослужбовців – дає поради, навчає їх премудростей прикордонного контролю. Зараз, коли в країні такий неспокійний час, Ганна Харченко по-материнськи переживає за наших хлопців, котрі перебувають в зоні АТО. Вона ніколи не скаржиться, не почуєш від неї нарікань на долю. Подруга і колега Ганни старшина Наталя Котлярова каже, що їй надзвичайно приємно товаришувати з такою людиною, адже знає: коли станеться якесь лихо, Ганна буде першою, хто протягне руку допомоги.

На ВПС «Харків» старшина Ганна Харченко служить уже сім років. За цей час вона зарекомендувала себе як людина з великої літери та знавець своєї справи. Лише за останні 2 роки вона виявила 35 недійсних та 5 підроблених паспортів, виконала 10 доручень правоохоронних органів, а також склала десятки адмінпротоколів.

Ось так в одній тендітній жінці поєдналися відважність, рішучість, професіоналізм і материнська любов. Тож якщо в країні живуть такі люди, в держави є гарне майбутнє!


Прикордонник України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ