Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стартову вартість РЕМА зменшено на 30%

ФДМУ визначив початкову ціну повторного продажу Львівського заводу радіоелектронної медапаратури (РЕМА). Зокрема, початкову вартість зменшено на 30%. Про це „Гал-info” повідомила начальник регіонального відділення ФДМУ у Львівській області Наталія Горлач.

За її словами, початкова вартість становитиме 1,850 млн грн. А наступний аукціон з продажу акцій відбудеться через 75 днів з дати опублікування цього рішення. Дата публікаці орієнтовно призначена на 31 травня.
Нагадаємо, попередній конкурс щодо продажу Львівського заводу РЕМА не відбувся через відсутність заявок.
Конкурс був оголошений 8 лютого і мав відбутися 25 квітня. За запропоновані до продажу 61,32% акцій РЕМА ФДМУ просив для старту 2,637 млн грн. Відповідно до умов конкурсу, покупець був зобов’язаний підтримувати основне виробництво в обсязі не менше 70% від загального обсягу виробленої продукції. Він також був змушений упродовж 3 місяців з дати підписання угоди купівлі-продажу погасити кредиторську заборгованість заводу — перед бюджетом (70 тис. грн), за страхування (200 тис. грн) та за надані послуги, роботи і товари (5,007 млн грн).
В 2004 році ВАТ „Іскра” збиралося взяти участь в приватизаційному конкурсі по РЕМА, але Господарський суд Львівської області тоді за позовом податкової відкрив справу про банкрутство заводу. У березні 2005-го з податківцями підписали мирову, а „Іскра” була обрана санатором РЕМА. Наприкінці лютого 2006 року голова ФДМУ Валентина Семенюк відмовила трудовому колективу Львівського заводу радіоелектронної медапаратури (РЕМА) в клопотанні дозволити компанії „Іскра” як санатору викупити держпакет заводу. Відповідно „Іскра” могла брати участь у приватизації заводу РЕМА на загальних засадах.
ВАТ „Львівський завод радіоелектронної медичної апаратури” спеціалізується на випуску дефібриляторів серця, електрокардіографів, апаратів СМД-терапії, електроміостимуляторів тощо. Крім держави, власниками його акцій є фізичні особи — 11% та ряд юросіб — 27,68%. Статутний фонд компанії — 4 299,645 тис. грн. 2005 рік РЕМА закінчив з 2,134 млн. грн. балансового збитку (2004 р. — 1,073 млн грн збитку). Для виходу на „нульову” прибутковість заводу потрібно 2 млн грн інвестицій.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ