Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Стартує друга ніч екскурсій музеями, храмами та театрами міста

Фестиваль «Ніч у Львові» триває. Сьогодні, 16 листопада, о 19.00 розпочинається друга ніч екскурсій театрами, музеями, галереями, храмами міста. Загалом на сьогодні заплановано понад 60 різних заходів – театралізовані екскурсії, концерти, вистави, театралізоване дійство, виступ театру тіней, нічний шопінг, каватур, тощо, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У подіях першої ночі взяли участь 4 тис осіб. Загалом організатори очікують, що листопадовий фестиваль «Ніч у Львові» збере 15 тис. осіб.

Протягом фестивалю біля Домініканського собору діє «Благодійна крамничка», де можна купити особливе печиво «Ніч у Львові». Серед цікавинок сьогоднішнього вечора – театралізовані екскурсії музеєм Грушевського та виступ струнного квартету Львівської консерваторії, вистави в дворику Ратуші від театру «Воскресіння», екскурсія в музей модерної скульптури Михайла Дзиндри, нічна вистава «Катерина», театралізоване дійство історії кохання львівських Ромео та Джульєтти – Пелагеї та Мікеліні, театр тіней «Див», світові хіти від «Віртуозів Львова», музичний перформанс від фольк-гурту «Перекотиполе», піша екскурсія «Бізнес по-львівськи», ніч у стилі ретро та багато іншого.

Нагадаємо, фестиваль «Ніч у Львові» триватиме до 17 листопада. Як зазначають у відділі промоції міста, цього разу очікують загалом на 15 тис відвідувачів нічних атракцій. У липні екскурсії відвідало понад 10 тис осіб.

Цього разу багато вистав та екскурсій відбудуться вперше. Вночі свої двері для відвідувачів відкриває Оперний театр, Палац Потоцьких, у Львівській обласній філармонії - «ніч у стилі ретро», театр тіней «Див» презентує свою нову програму, а музей скульптури Івана Дзиндри вперше запрошує на нічну екскурсію. Відомий львовознавець Ілько Лемко запрошує на цифрову екскурсію з використанням доповненої реальності. Не менш цікавими будуть екскурсії на Личаківському цвинтарі, екскурсії «Чудо-бусом» та багато інших.

Довідка

Відділ промоції міської ради спільно з музеями, театрами, творчими колективами, які працюють у Львові, вже вп’яте організовує фестиваль «Ніч у Львові». Вперше проект стартував у грудні 2011 року. Зараз фестиваль проводиться двічі на рік – у липні та листопаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ