Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стартувала кампанія з декларування доходів громадян у 2010 році, – ДПА Львівщини

Державна податкова адміністрація у Львівській області повідомляє, що з 1 січня 2010 року розпочалася кампанія декларування громадянами свого майнового стану та доходів, отриманих протягом 2009 року, – зазначено у повідомленні відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПА у Львівській області.

Конституцією України встановлено, що кожен громадянин зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом та щорічно подавати до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

У відповідності до вимог чинного законодавства річна декларація про майновий стан та доходи (податкова декларація) подається платником податку, який:

1) зобов'язаний подавати таку декларацію, при отриманні доходів, нарахованих особою, яка не є податковим агентом;

2) має право подати таку декларацію для отримання податкового кредиту.

Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які одержували у 2009 році доходи від нерезидентів (іноземні доходи); від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше); нецільову благодійну допомогу від благодійника – фізичної особи в розмірі, який сукупно перевищив 940 грн. за рік.

Обов’язкове подання декларації передбачено також і для громадян, які одержали в минулому році доходи від надання майна в оренду фізичним особам; у вигляді виграшу в ігрових закладах; від фізичних осіб, які не суб’єктами підприємницької діяльності; інші доходи, з яких протягом 2009 року податок не утримувався.

Річна податкова декларація подається або надсилається поштою до Державної податкової інспекції за місцем проживання громадянина до 1 квітня 2010 року. Громадянин, який подає річну податкову декларацію, має право безпосередньо в податковій інспекції за місцем проживання отримати безкоштовно бланк декларації і консультаційну допомогу фахівців з її заповнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ