Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартувало голосування за проекти Громадського бюджету міста Львова

З 1 по 15 листопада 2017 року триватиме голосування за проекти громадського бюджету міста Львова, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Проекти-переможці будуть реалізовані у 2018 році за кошти міського бюджету. Голосування за проекти для реалізації за кошти Громадського бюджету Львова здійснюється через е-сервіс. Проголосувати можна за один великий (загальноміський) та один малий (районний) проект.

«Якщо ви офіційно зареєстровані у м. Львові, м. Винники, смт. Рудно, смт. Брюховичі, то проголосувати можна за допомогою  Bank ID на сайті  https://lviv.pb.org.ua/ або https://gb.city-adm.lviv.ua/.

ВankID — це спосіб електронної ідентифікації громадян через українські банки. Банк, клієнтом якого ви є, має інформацію про вас — ПІБ, місце проживання тощо. Обравши опцію «голосувати з BankID», ви надаєте системі разовий доступ до потрібних даних. Вона автоматично підтверджує особистість громадянина України і ви голосуєте.

Важливо, що система не отримує доступу до рахунку, не знімає гроші з рахунку, не перераховує гроші з рахунку. BankID просто ідентифікує, що ви — це ви. Безпека гарантована усіма банками, що використовують BankID», - зазначив начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Орест Файфурка.

Віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект у Центрах надання адміністративних послуг також можуть ті особи, які досягли 16-річного віку та відповідають одному з наступних критеріїв:

Підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване у м. Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці.

Особа навчається у м. Львові, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.

Особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості у м. Львові, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності.

Місце народження особи зареєстроване у м. Львові, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

Результати онлайн голосування відображаються на е-сервісі «Громадський бюджет м. Львова» у режимі реального часу.

Проголосувати за проекти можна у Центрі надання адміністративних послуг Львова (пл. Ринок, 1; вхід з бічної сторони Ратуші) - контактний телефон: 38 (032) 297-57-95.

Територіальні підрозділи ЦНАП м. Львова:

Територіальний підрозділ ЦНАП м. Львова на вул. Шевченка, 374

Територіальний підрозділ ЦНАП м. Львова на вул. Ген. Чупринки, 85

Територіальний підрозділ ЦНАП м. Львова на вул. І. Виговського, 32

Територіальний підрозділ ЦНАП м. Львова на вул. К. Левицького, 67

Територіальний підрозділ ЦНАП м. Львова на пр. Червоної Калини, 72а

Територіальний підрозділ ЦНАП м. Львова на вул. М. Хвильового, 14а

Довідка.

Громадський бюджет – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету міста.

Платформа «Громадський проект» дозволяє брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: охочі подають заявку on-line і відслідковують долю свого проекту прямо на сайті.

На Громадський бюджет 2018 року подано 300 проектів на загальну суму 240 млн. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ