Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Стартував арт-проект «Легенди Львова»

Сьогодні, 29 листопада, розпочинається арт-проект «Легенди Львова», організатором якого є Львівська обласна громадська організація «Срібні Крила» спільно з департаментом «ЄВРО 2012» Львівської міської ради та ЛКП «Агенція з підготовки м. Львова до чемпіонату Європи з футболу 2012», повідоимла прес-служба Львівської міської ради.

Основна ціль проекту – популяризація серед громадськості та туристів історичних та культурних цінностей Львова з допомогою сучасного непересічного підходу – створення львівськими митцями та художниками унікальних авторських робіт – куль з яскравим оригінальним розписом на тематику «Легенди Львова». До участі в проекті запрошуються як і відомі львівські митці, так і молоді талановиті художники. Для того, щоб отримати кулю для розпису, необхідно звернутися у галерею «Гердан» на вул. Руській, 4, щодня з 12.00 год до 17.00 год, крім неділі, до 6 грудня 2011 року.

Завершені кулі будуть збирати разом для показу у центрі Львова на площі Ринок на стилізованих каркасах-ялинках протягом святкових днів. Святкова експозиція розпочне свою роботу 19 грудня і працюватиме протягом місяця, до 20 січня 2012 року, кожен львів’янин та турист зможе оглянути її та віддати свій голос за кращу кулю на сайті приймаючого міста Львів www.uefaeuro2012.lviv.ua з допомогою мережі Facebook. Троє митців-переможців конкурсу за результатами голосування отримають надзвичайні призи – квитки на матчі УЄФА ЄВРО 2012™ від партнера Турніру компанії МакДональдз. Решта учасників та 10 з тих, хто візьмуть участь у голосуванні, отримають заохочувальні призи від партнерів проекту.

«Львів - місто неординарних ідей та постатей. Свою жагу до творчості львів’яни реалізують всюди – від високих мистецьких салонів до нестандартних яскравих акцій. Завдяки Чемпіонату Європи з футболу 2012 року Львів відкривається для світу, і я впевнений, що львівські митці мають, що показати. Напередодні свят я хочу побажати львівським митцям натхнення для створення унікальних витворів. Ми недаремно обрали тематику «Легенди Львова», адже головне для нас – промоція нашого міста», - розповів директор департаменту «ЄВРО 2012» Олег Засадний.

«Арт-проект «Легенди Львова» - це яскравий мистецький захід в стилі «паблік-арт». Подібні заходи успішно проводились по всьому світу та завжди отримували позитивні відгуки від туристів та жителів міста. У Львові ми недарма обрали кулі. Напередодні Різдва вони можуть використовуватись як ялинкові прикраси, а після свят також як об’єкт декору. Розмальовувати кулі будуть і відомі митці, і молоді талановиті художники. Кожна куля - унікальна авторська робота, на якій художники розкажуть свою улюблену легенду Львова», - розповів координатор заходу, директор галереї «Гердан» Юрко Бойко.

Довідка:

Програма арт-проекту «Легенди Львова»

29.11-06.12 Зголошення учасників митців та художників

06.12-18.12 Розпис куль учасниками

19.12-19.01 Святкова експозиція на пл. Ринок, голосування за кращу кулю на сайті www.uefaeuro2012.lviv.ua

20.01.2012 Оголошення результатів голосування, святкове нагородження учасників проекту та тих, хто взяв участь у голосуванні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ