Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартував безкоштовний онлайн-портал з тестування та вивчення української мови

До 30-ї річниці Дня Незалежності України Міністерство культури та інформаційної політики України, Український культурний фонд та Асоціація інноваційної та цифрової освіти презентували Національний онлайн-проєкт з тестування та вивчення української мови, що є повноцінною еко-системою щодо підвищення рівня володіння українською мовою.

«Лагідна українізація – шлях до підвищення використання державної мови в країні. Не тільки у роботі чи навчанні, а у повсякденному житті. Промоція мови як ключового фактору нашої ідентичності та створення екосистеми цьому сприятиме однозначно. Ми маємо усвідомлювати цінність власної мови і мати можливість вивчати її у зручний спосіб», - зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Національний онлайн-проєкт з тестування та вивчення української мови став переможцем відкритого конкурсу, який проводить Український культурний фонд, отримавши від всіх членів конкурсної комісії високі оцінки.

«Український культурний фонд підтримав цей проєкт, і відтепер, кожен охочий оволодіти українською мовою може обрати зручний для нього ресурс навчання та постійно моніторити власний прогрес, тестуючи свій рівень володіння мовою. Переконаний, що завдяки нашим спільним зусиллям, українська мова щороку буде лунати якісніше та потужніше, охоплюючи все більше людей та країн!», - зазначив заступник виконавчого директора Українського культурного фонду Дмитро Решетченко.

Отже, в рамках нашої еко-системи вже працюють наступні сервіси, поєднані між собою:

  • • Національний онлайн-проєкт з тестування та вивчення української мови www.moyamova.in.ua, яка містить онлайн-систему тестування;
  • • Національна платформа з вивчення української мови Міністерства культури та інформаційної політики України www.speakukraine.net, яка об`єднує понад 30 безкоштовних сервісів та проєктів з вивчення української (онлайн-проєкти, мобільні додатки, довідники тощо);
  • • Національна платформа з вивчення української мови для англомовних осіб https://ukr.lingva.ua;
  • • Мультимедійний онлайн-курс у міжнародному форматі SCORM "Сучасна українська мова"
  • https://eduhub.in.ua/courses/suchasna-ukrajinska-mova

«Сьогодні ми раді представити наступний важливий сервіс – Онлайн-систему тестування рівня володіння українською мовою» - сказала Виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Цим інструментом, як і всіма іншими, що входять до еко-системи оволодіння українською мовою, можуть безкоштовно користуватись: державні службовці, вчителі, лікарі, громадяни України, що проживають на тимчасово окупованих територіях, представники української діаспори, іноземні громадяни та всі бажаючі, які повинні вільно володіти українською мовою згідно із Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Дана система створена за інноваційною технологією адаптивного тестування, що дозволяє користувачам за короткий час точно визначити власний рівень володіння українською мовою, відповідно до мовних стандартів», - пояснює відомий психолінгвіст та поліглот Віталій Зубков.

Пройти тестування щодо рівня володіння українською мовою можна на сайті: www.moyamova.in.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ