Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартував проект із підготовки екскурсоводів для промоції культурної спадщини Львівщини

У Львівській області розпочав роботу транскордонний проект «Підготовка кадрів для здійснення туристичного супроводу подорожуючих України та Польщі» парасолькового проекту «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств», повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Реалізовуватиме цей проект Асоціація гірських провідників «Ровінь» у партнерстві з Польським туристично-краєзнавчим товариством відділом ім. М.Орловича в Перемишлі впродовж 10 місяців 2015 року.

Головним завданням проекту є сприяння розвитку туризму на прикордонних територіях України та Польщі, зокрема у невеликих містах і селищах, шляхом підготовки кваліфікованих кадрів, з числа місцевих мешканців, для супроводу туристів. Реалізація проекту орієнтована на створення міцних платформ для розвитку транскордонного співробітництва між організаціями, які об’єднують екскурсоводів та займаються екскурсійним супроводом туристичних груп по дві сторони кордонів Європейського Союзу.

В межах запланованих заходів проекту передбачено підготовку навчальних програм для змішаних груп фахівців туристичного супроводу з України та Польщі, проведення теоретичних занять та практичних стажувань для екскурсоводів з міст-партнерів учасників парасолькового проекту та звичайних громадян, що хочуть працювати екскурсоводами в цих містах, видавництво інформаційного буклету та практичного навчального посібника для фахівців туристичного супроводу, встановлення інформаційних таблиць в кожному місті (учаснику парасолькового проекту) з інформацією про можливість замовити тут екскурсію і вказаними конкретними даними осіб, які пройшли фахове навчання на екскурсовода з числа місцевих мешканців, створення спільної трьохмовної Інтернет-сторінки, а також проведення потужної інформаційної кампанії проекту.

Результатом проведених навчальних програм з підготовки фахівців туристичного супроводу по транскордонних туристичних маршрутах стане налагодження контактів між українськими та польськими фахівцями туристичного супроводу з метою комплексного представлення ними туристичних можливостей та культурних особливостей регіону, уніфікація стандартів обслуговування і рівня сервісу під час туристичного супроводу, підвищення рівня зайнятості місцевого населення, що проживає в прикордонних містах та селищах, створення нових робочих місць.

На переконання партнерів проекту, виконання запланованих заходів, без сумніву, сприятиме встановленню та розвитку взаємовигідних контактів між конкретними людьми ‒ екскурсоводами, в тому числі прямих контактів між територіальними громадами прикордонних міст, які вони представляють. Це сприятиме міжрегіональній співпраці, обміну інноваційними ідеями і взаємній передачі отриманого досвіду. Реалізація заходів в межах проекту дозволить збільшити туристичні потоки для інтеграції в міжнародне співтовариство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ