Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Статистика не показує реального стану травматизму на виробництві – Сергій Кравченко

Статистика не показує реального стану травматизму на виробництві. Про це сказав начальник відділу охорони праці, використання трудових ресурсів та зайнятості головного управління праці та соціального захисту населення Львівської ОДА Сергій Кравченко на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему «Дотримання прав людини у сфері праці».

Cтатистика в цілому по Україні та у Львівській області не відповідає дійсності, зокрема, згідно зі статистикою, за десять місяців цього року зафіксовано 548 випадків травматизму на виробництві, з яких 25 – мають летальні наслідки. А згідно із загальною статистикою щодо травмованих - то в області зафіксовано 109 тисяч випадків травматизму, з яких близько двох тисяч мають летальні наслідки. «Такі цифри яскраво свідчать, що не всі випадки травматизму, які стаються на виробництві, висвітлюється», - сказав Сергій Кравченко.
Як зауважує Сергій Кравченко, причиною соціальної незахищеності працівників є те, що вони  не оформили трудові відносини з роботодавцем внаслідок того, що роботодавець і працівник не укладають трудових угод, немає реальної картини про потерпілих на виробництві - сказав він.
Сергій Кравченко додає, що Об’єднання профспілок ініціює оголошення 2007 року «Роком боротьби з прихованим травматизмом на виробництві». 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ