Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стельмаха лишили на перехідний період, – ПР

Заступник голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов вважає, що швидка зміна керівництва Національного Банку України не покращить фінансову ситуацію в Україні, тому це питання розумно відкласти на більш пізній період.

В.Лук’янов нагадав, що Партія регіонів свого часу критикувала Володимира Стельмаха за зайвий консерватизм, оскільки, на думку народного депутата, під час входження України в кризу необхідно було вживати більш жорстких обмежуючих заходів для банків.

Він також наголосив, що в ситуації, коли задекларовано курс на стабілізацію фінансової системи, ріст економіки, додавати нервозності швидкими кадровими замінами у фінансовому блоці є недоречним, оскільки фінансові ринки потребують стабільності.

"Якщо Стельмах забезпечить цю стабільність, то можна погодитися з його перебуванням на цій посаді, хоча ми розуміємо, що це не назавжди, а тільки на перехідний момент", - сказав В.Лук’янов.

"Я думаю, буде запропонована узгоджена кандидатура на посаду головного банкіра країни - людина, у якої були б налагоджені контакти з міжнародними організаціями та з МВФ. Заміна керівництва НБУ відразу фінансову ситуацію не поліпшить, тому це питання розумно відкласти на більш пізній період", - додав народний депутат, передає ІМК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ