Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Степан Кубів відкрив Міжнародний інвестиційний форум на Тернопільщині

Як повідомила прес-служба Мінекономрозвитку України, 23 травня Перший віце-прем'єр міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів відкрив Міжнародний інвестиційний форум “Тернопільщина Invest”.

Перший віце-прем'єр-міністр зазначив, що Форум є ефективним майданчиком для діалогу влади, бізнесу та інвесторів задля розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій в Тернопільський регіон та Україну в цілому.

“Тернопільщина входить до ТОП-5 областей України, де бізнес відчуває себе найбільш комфортно. Можливо, тому впродовж 4 років саме у цей регіон залучено 23 млрд грн капітальних інвестицій, реалізовано 1 600 проектів регіонального розвитку на суму 3,5 мільярда гривень, а також 565 інфраструктурних проектів на 350 мільйонів гривень. Також в Тернопільській області працює понад 175 підприємств з прямими іноземними інвестиціями, що доводить ефективність проведених реформ та бажання іноземних партнерів працювати в України”, – зазначив Степан Кубів. Перший віце-прем'єр-міністр України також наголосив на важливості продовження реформи децентралізації, яка розширює можливості місцевого самоврядування та повноваження громад.

“Переконаний, що успіх розвитку кожного регіону – це успіх всієї держави. Адже саме децентралізація дає можливість Україні бути успішною. Розвиток транспортної та інтернет інфраструктури, модернізація системи безпеки та відеоспостереження, розвиток електронного урядування, а також сучасне управління комунальними послугами –  все це необхідно для сучасного розвитку регіонів і громад. Нині таку можливість надає державно-приватне партнерство, об'єднуючи можливості приватних та державних ресурсів”, – зазначив Степан Кубів.

Перший віце-прем'єр-міністр окремо наголосив, що впродовж 2018 року  близько 10 проектів ДПП ініціював саме бізнес, що підкреслює результативність та ефективність такої взаємодії.

Довідково

 Міжнародний інвестиційний форум “Тернопільщина Invest” –  відкритий майданчик для діалогу влади, представників бізнесу та інвесторів для розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій.

Форум передбачає тематичні дискусії за напрямками: енергоефективність, агропромисловий комплекс, IT-технології, туризм та креативні індустрії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ