Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Степан Кузьо говорить, що я застосовую до нього репресії, бо боїться позбутися своєї посади, — Іван Білак

Степан Кузьо говорить, що я застосовую до нього репресії, бо боїться позбутися своєї посади, — заявив «Гал-info» голова Самбірської РДА Іван Білак.

 «За законом, коли в РДА приходить новий керівник, всі заступники голови райдержадміністрації повинні написати заяву на звільнення і можуть залишитися на своїх посадах лише в тому випадку, якщо цього захоче новий керівник. Скажімо, екс-голова району Василь Паховчишин, прийшовши на свою посаду, звільнив усіх колишніх заступників. Це нормально, адже кожен новий керівник хоче сформувати свою команду. Я не можу і не буду співпрацювати зі Степаном Кузьо, який є першим заступником голови райдержадміністрації. Однак добровільно він не хоче піти з цієї посади, тому і робить подібні заяви. За день до мого призначення головою РДА Степан Кузьо пішов у відпустку, потім він взяв лікарняний і тепер знову продовжив відпустку. На роботу ж він має повернутися десь у середині вересня. Одним словом, пан Кузьо робить все для того, щоб не бути звільненим зі своєї посади, — говорить Іван Білак. — Конфлікт між нами виник одразу після того, як Степан Кузьо пішов у відпустку і забрав службову машину. Я звернувся до нього, що він не має права цього роботи. Якщо посадовець перебуває у відпустці і користується службовим транспортом — це вже корупція. Однак заступник голови РДА моїх зауважень до уваги не взяв і службову машину повернув зовсім недавно, такий свій крок він пояснив тим, що колись, мовляв, використовував у службових цілях власне авто. Проте це абсурд і я не збираюся з цим миритися».
 Нагадаємо, як повідомляли львівські ЗМІ, самбірські РУХівці заявляють про те, що дії нового керівника Самбірської РДА Івана Білака вони вважають «політичною розправою над їхнім лідером Степаном Кузьо».
 «Новий голова районної державної адміністрації, не встигши добре сісти в крісло керівника району, затіяв політичну розправу з рухівцями і насамперед з головою Самбірської МРО НРУ, першим заступником голови Самбірської районної державної адміністрації з помаранчевої команди Степаном Кузьо та одним із засновників національно-демократичного відродження на Самбірщині з 1988 року, колишнім довголітнім головою Самбірської МРО НРУ Степаном Шагалом. Маючи власну думку та тверду проукраїнську позицію, голова Самбірської МРО НРУ неодноразово зазнавав тиску», — йдеться в заяві членів Самбірської парторганізації НРУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ