Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стецьків: Опозиція імітує "бурхливу діяльність"

Екс-депутат Верховної Ради Тарас Стецьків вважає, що скликання позачергової сесії парламенту було спробою опозиції імітувати "бурхливу діяльність".

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції, повідомляє УНН.

"Ситуація виглядає дивною з обох боків. Найперше виглядає дивно, чому опозиція взагалі висунула таку ідею. Безумовно, позачергові сесії є інструментом, і в попередніх скликаннях він використовувався. Але в цьому випадку дивною є постановка вимог, зокрема, щодо відставки Генпрокурора. Якщо опозиція була б впевнена, що вона дасть стопроцентний результат – тобто всі 180 з лишком голосів, тоді це було б оправдано. Але не факт, що навіть всі опозиціонери проголосували б за таку відставку Генпрокурора", - заявив Т.Стецьків.

На думку екс-нардепа, поведінка влади була класичною. "Опозиції просто повезло, що Рибак відмовився скликати таку сесію. Бо якщо б він її скликав, не факт, що опозиція набрала б там собі якісь очки. Влада себе так повела, ну бо це класично – Янукович не любить, коли його хтось нагинає. Опозиція тиснула, імітуючи бурхливу діяльність, а влада зіграла лінійно, мовляв, ви на нас тиснете, а ми вам покажемо силу і владу", - сказав він.

Однак, за його словами, нинішні кроки опозиції дозволять їй впливати на роботу 2 сесії цього парламенту. "Зараз опозиція намагається врятувати ситуацію. Їй треба показали, що фізично є 150 чоловік "в кінозалі", тобто це має стати підтвердженням, що 150 підписів було. І це дасть можливість опозиції на початку другої сесії моментально будувати конфлікт. Бо якщо дійсно в опозиції є підтвердження, що у них було 150 підписів, тоді голова Верховної Ради дійсно перевищив свої повноваження і з формальної точки зору це може тягнути вимогу про його відставку", - сказав Стецьків.

Але на думку Стецьківа, опозиції насправді не потрібна відставка Рибака. "Їм потрібно доказувати, що опозиція бореться за свободу політв’язнів", - додав екс-нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ