Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Страховики відмовляються страхувати здоров'я українців

Страхові компанії починають відмовлятися від страхування здоров'я українців. Зараз це дуже дорого обходиться фінустановам. Виплати застрахованим за минулий рік зросли майже на половину - через подорожчання медпрепаратів і послуг лікарів. А доходи від продажу нових полісів у більшості компаній впали майже на чверть. Люди не кинулися страхуватися навіть в пік епідемії грипу, –повідомив портал Meget.

 

Сподіватися на прибутку цього року страховикам теж не варто, прогнозують аналітики. "Доходи підприємств цього року будуть значно менші, ніж у 2009-му. - Говорить заступник голови ради Ліги страхових організацій Олександр Залетов. - Тому підприємства не можуть забезпечити соціальний захист своїх працівників. З іншого боку впала платоспроможність населення".

 

Тому займатися цим видом страхування будуть швидше за все великі страхові компанії, стверджує страховий брокер Ібрагім Габідулін. "Тільки компанії, що мають  хороші резерви, грамотну тарифну політику, асистанс, який вимагає дуже великих вкладень - тільки такі установи зможуть отримати хоч якийсь прибуток", - говорить брокер.

 

З трьох партнерів Габідуліна лише одна компанія береться підтримувати здоров'я людей, і то - поліси по кишені тільки заможним клієнтам. Усього ж від медичного страхування відмовилися вже близько 10 компаній, і це тільки початок, кажуть фінансисти. Ті, хто і надалі буде продавати поліси, використовують це скоріше як приманку.

 

"Тут не може бути великих прибутків, - розповідає голова правління страхової компанії Вадим Загребний. – Найбільша вигода для компанії в тому, що вона таким чином отримує довіру до страхувальників і отримує доступ до інших видів страхування".

 

Разом з тим на ринку з'явилася нова тенденція. Гарантувати здоров'я українців беруться компанії зі страхування життя. Деякі установи вже включають в накопичувальні програми страхування від госпіталізації або пересадки органів. При цьому умови - вигідніші. Ібрагім Габідулін пояснює: "в накопичувальному страхуванні життя ви отримуєте гроші, які витрачаєте, як хочете.

 

Хочете палату у "Бориса", хочете - в "Медикомі". Ліки - лише ті, які вам потрібні, а не ті, які виписує лікар ". Такі поліси купують в основному власники підприємств для своїх менеджерів - щоб утримати їх на роботі. Адже невитрачена сума медичного страхування накопичується і через 10 років видається разом з основною виплатою .

 

Meget

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ