Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Страйки у Парижі заблокували транспорт

Франція 7 грудня залишається паралізованою акціями протесту.
Велика кількість пасажирів сходить з поїзда на залізничній станції Gare Saint Lazare у Парижі, 6 грудня 2019 року

До страйку працівників громадського транспорту через пенсійну реформу додалися перекриття магістралей через протести транспортних компаній проти зростання цін на дизельне паливо, - передає Громадське з посиланням на DW.

На чергову акцію вийшов і рух ʺжовтих жилетівʺ.

Зазначається, що французькі залізниці планують скасувати від 85% до 90% швидкісних поїздів, регіональних і приміських електричок по всій країні. У французькій залізничній мережі очікують великих перебоїв і в понеділок, 9 грудня.

Також частково скасувати поїзди Eurostar до Лондона і Брюсселя та Thalys — до Бельгії та Німеччини.

Туристи також зіткнулися із закритими станціями метро. Так, з шістнадцяти ліній столичного метро дев’ять закриті повністю, п'ять частково, лише перша та 14-та, на яких курсують автоматичні поїзди без машиністів, працюють нормально.

Водночас графіки польотів повернулися до норми після того, як 6 грудня скасували майже 20% рейсів до французьких аеропортів.

Нагадаємо, десятки тисяч французів влаштували загальнонаціональний страйк через плани уряду провести пенсійну реформу. Протестують лікарі, юристи, поліціянти, авіадиспетчери, водії громадського транспорту та низка інших професій.

Найбільший за останній час страйк пов’язаний із запропонованою президентом Еммануелем Макроном пенсійною реформою — йдеться про універсальну пенсійну систему, бо зараз у Франції працюють десятки різних пенсійних програм.

Також у суботу, 7 грудня, у різних містах Франції проходить чергова акція протесту ʺжовтих жилетівʺ за підтримки профспілок. Найчисленніша демонстрація — у Парижі.

Протестний рух ʺжовтих жилетівʺ у Франції виник у листопаді 2018 року. Приводом стало рішення уряду країни підвищити ціни на паливо. Пізніше уряд Франції його скасував, але протести продовжилися. Демонстранти виступають проти нової соціальної політики президента Еммануеля Макрона, яка розширює права роботодавців і поступово скасовує пільги для робітників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ