Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Строковика судитимуть за небезпечний жарт з гранатою

Строковик, через якого розірвалась граната на полігоні під Білою Церквою, опинився на лаві підсудних. Про це на Фейсбуці повідомив військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк.

"Небезпечний жарт з гранатою спочатку поклав солдата на лікарняне ліжко, тепер може коштувати йому волі. Військовий звинувачується у заподіянні тілесних ушкоджень співслужбовцю через порушення правил поводження з боєприпасами.

За процесуального керівництва військової прокуратури Білоцерківського гарнізону оперативно завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому після вибуху гранати на полігоні в Київській області. До суду передано обвинувальний акт.

Інцидент стався 21 лютого 2019 року. Під час прибирання території полігону однієї з військових частин неподалік Білої Церкви, строковик взяв до рук знайдену в траві нерозірвану гранату типу РГН, відніс на 200 метрів та жартома кинув її на землю в бік іншого військовослужбовця. В результаті стався вибух. Внаслідок цього обидва солдати отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

За порушення ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України військовому загрожує до двох років тримання у дисциплінарному батальйоні або позбавлення волі на строк до трьох років.

Разом із тим, вже покарані за недбалість керівництво полігону та відповідальні особи військової частини, які допустили небезпечний інцидент і не подбали про належне очищення стрільбища від нерозірваних гранат. За результатами розгляду судом адміністративних матеріалів, направлених військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України, 5 військових службових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності – на них накладені штрафи", - написав Олег Сенюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ