Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Структурним підрозділам МОЗ України доручено терміново відновити використання залишків вакцини БЦЖ

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА інформує, що з 5 листопада 2014 року набув чинності Закон України від 20 жовтня 2014 року №1707-VII «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на територію України лікарських засобів». Повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

За повідомленням МОЗ України від 5.11.2014 року, у зв’язку із набуттям чинності змін до Закону, лікарям дозволено використання вакцини БЦЖ, яке було тимчасово призупинене у зв’язку із закінченням 12 березня 2014 року терміну реєстрації вакцини виробництва Російської Федерації.

Структурним підрозділам МОЗ України доручено терміново відновити використання залишків вакцини БЦЖ у відповідних закладах охорони здоров'я для проведення профілактичних щеплень, надавши перевагу дітям першого року життя.

МОЗ України закликає лікарів максимально ефективно використовувати наявні вакцини за рахунок планування та організації днів щеплення, що дозволить зменшити «коефіцієнт розливу» при застосуванні багатодозових флаконів.

МОЗ України також звертається до батьків, у яких на обліку в закладах охорони здоров’я перебувають діти, завчасно інформувати лікарів про необхідність щеплення, аби планово та ефективно провести вакцинацію.

Законом регламентовано необмежений термін застосування в Україні лікарських засобів після їх державної перереєстрації, можливість застосування лікарських засобів, випущених в обіг під час терміну, протягом якого лікарський засіб було дозволено до застосування в Україні, до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці, скасування норми щодо здійснення державного контролю лікарських засобів, що ввозяться на територію України, «до випуску їх для вільного обігу».

Зокрема, Законом передбачена можливість застосування залишків лікарських засобів, що вже були закуплені, пройшли державний контроль та розподілені у лікувальні заклади протягом дії реєстраційного посвідчення до закінчення терміну їх придатності, дозволить у подальшому використовувати закуплені раніше лікарські засоби, в тому числі понад 500 тисяч доз вакцини БЦЖ, термін дії реєстраційних посвідчень яких скінчився.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ