Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Структуру Збройних Сил України планують змінити

Реформування структури Збройних Сил має на меті посилити компонент бойових частин з одночасним зменшенням структур забезпечення та оптимізацією системи управління, – наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Володимир Замана 29 листопада 2012 року під час традиційної щорічної зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні. Про це повідомив сайт Міноборони.

За його словами, перспективна структура Збройних Сил України включатиме 2 оперативних командування і командування ВМС.

"Існуючі командування Сухопутних військ, Повітряних та Військово-Морських Сил будуть трансформовані в Генеральний штаб з одночасною оптимізацією і централізацією структур забезпечення", – повідомив начальник Генерального штабу.

Він зауважив, що Збройні Сили вже мали можливість працювати у новій організаційно-штатній структурі під час проведення комплексу дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами (силами) “Перспектива-2012”.

"На даний час отримана за підсумками навчань інформація аналізується. Також ми вивчаємо передовий досвід наших партнерів у цій сфері, аби уникнути помилок і зробити процес переходу до міжвидових органів військового управління ефективним", – зазначив він.

Генерал-полковник Володимир Замана підкреслив, що процес реформування не проходить безболісно, але керівництво військового відомства має підтримку з боку Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.

"Збройні Сили – не дешева структура, а реформи – не дешева справа. Але зупинятися на цьому шляху ми не можемо, маємо пройти його до кінця", – висловив переконання Головнокомандувач ЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ