Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрий прийматиме прочан на відпуст до Чудотворної ікони Богородиці

Понад шістдесят років тому до Стрия вперше прибула ікона Ліської Богородиці. Вона супроводжувала українців-переселенців із Польщі. Чудотворну ікону помістили в лівий бічний престіл храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия. Щороку у липні відбуваються відпусти до ікони. Молитовні заходи цього року з нагоди прощі до ікони Ліської Богородиці розпочнуться 15 липня 2006 року о 19:00 год. Владика Юліян (Ґбур) відслужить Велику Вечірню з Литією у Кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. 

 
Під час Вечірні Єпарх Стрийський уділить піддияконські свячення кільком семінаристам Львівської Духовної семінарії Святого Духа. Після Вечірні о 20:30 год. на молитву у храмі зберуться діти. Згодом буде відслужено Молебень до Богородиці та виголошена духовна наука. 
За годину до півночі учасники відпусту молитимуться та візьмуть участь в обході з чудотворною іконою навколо храму. Для тих, хто чуватиме у храмі цілу ніч запланована Служба Божа о 24:00 год. та 08:00 год., водосвяття і читання молитов над хворими та Акафіст до Богородиці.  
Відпустові урочистості завершаться Архієрейською Літургією, яка розпочнеться о 11:30 год. Її очолить Владика Юліян, Єпарх Стрийський. Очікується, що в Літургії візьмуть участь кілька тисяч прочан. Зокрема, це будуть мешканці довколишніх сіл та районів, які щороку процесійно приходять помолитися біля чудотворної ікони. 
Перші згадки про Чудотворну ікону Ліської Божої Матері датуються 1570 роком. Назва ікони походить від місцевості, в якій вона перебувала – містечко Лісько на Лемківщині (Польща).   Повідомив о. Павло Худ, прес-секретар Стрийської єпархії.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ