Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрийська єпархія допомагатиме перспективним студентам і фахівцям піднімати свій професійний рівень в Німеччині

Попередньої домовленості про це досягнуто на зустрічі о. Тараса Пошивака, Канцлера Стрийської єпархії та Романа Радванського, представника Німецької стипендіальної програми Католицького Академічного фонду “KAAD”. Зустріч проходила 6 червня 2006 року в приміщенні Канцелярії Стрийської єпархії. Повідомляє прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ.
Академічний стипендіальний фонд заснований Католицькою Церквою Німеччини. Його завдання полягає у наданні фінансової допомоги для навчання у світських навчальних закладах Німеччини. Він також забезпечує пасторальну допомогу для мирян студентів і фахівців із вищою освітою зокрема із Східної Європи. Він заснований у 1958 році і є однією з найбільших католицьких стипендіальних організацій, які працюють в сфері міжнародної освітньої співпраці.
Як зазначив Роман Радванський під час перебування у Стрию, Фонд забезпечує стипендіями понад п’ятдесят студентів з України. Вони навчаються і проходять стажування в сфері медицини, інформаційних технологій, церковної музики, журналістики, юриспруденції та германістики. Щороку Фонд надає близько 600 стипендій. З моменту заснування Фонду його благодійною фінансовою підтримкою послужилися 7 000 студентів та фахівців.
Від імені Владики Юліяна Ґбура, Єпарха Стрийського о. Тарас Пошивак висловив переконання, що встановлення зв’язків із Католицьким стипендіальним фондом Німеччини відкриває для студентів та кваліфікованих спеціалістів із Стрийської єпархії нові можливості. Участь у програмах фонду допоможе не тільки отримати професіоналів європейського рівня, але також активного члена для релігійної спільноти, з якої він походить.
Канцлер Стрийської єпархії також зазначив, що Владика Юліян докладе всіх зусиль для пошуку та підтримки перспективних студентів і кваліфікованих спеціалістів у Стрийській єпархії. Згідно з вимогами Фонду, це будуть не лише духовні особи, а й активні члени християнських спільнот, які у своєму щоденному житті дають наочне свідчення християнської віри.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ