Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрийська єпархія УГКЦ передала благодійну допомогу в'язням

Владика Юліян (Ґбур), Єпарх Стрийський 24 січня 2008 року відвідав виправну колонію в с. Держів Миколаївського району на Львівщині. Під час візиту він від імені єпархії передав для в’язнів колонії сімдесят пар зимового взуття та двісті сімдесят пачок миючих засобів. Загальна сума допомоги, наданої єпархією за останні два роки для потреб ув’язнених, становить близько десяти тисяч гривень. Про це «Гал-info» повідомив керівник прес-служби Стрийської єпархії УГКЦ Павло Худ.
Єпарх Стрийський під час візиту зустрівся з Дмитром Костецьким, начальником колонії. Сторони обговорили перспективи подальшої співпраці та можливості капеланської опіки військовослужбовців, які працюють у в’язницях, та засуджених, що відбувають покарання. Адміністрація в’язниці виділила місце для будівництва каплиці, де вже закладено фундамент та зведено стіни.
Після молитви Владика передав благодійну допомогу для в’язнів. За бажанням засудженні змогли безпосередньо поспілкуватися з єпископом.
Згідно з інформацією Державного департаменту України з виконання покарань на території Львівської області знаходиться шість виправних колоній. Дві з них розташовані на території Стрийської єпархії у с. Держів та с. Заклад Миколаївського району. Для забезпечення духовних потреб ув’язнених Стрийська єпархія призначила капеланів в’язниць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ