Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрийська єпархія УГКЦ відзначить День свого покровителя

6 листопада 2006 року Стрийська єпархія УГКЦ відзначатиме День свого покровителя —  Святого апостола Якова — про це «Гал-info» повідомив прес-секретар Стрийської єпарії о. Павло Худ. Від початку заснування єпархія почитає Його як особливого опікуна та заступника перед Богом. Традиційно священики єпархії прибудуть до Стрия на Літургію, яку Владика Юліян, Єпарх Стрийський, цього дня відслужить в Кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Постанова про заснування Стрийської єпархії була прийнята на Синоді єпископів УГКЦ, який в липні 2000 року проходив у м. Бучач. Саме тоді було вирішено, що до її складу входитиме п’ять районів Львівської області: Городоцький, Жидачівський, Миколаївський, Перемишлянський та Стрийський. Загальна кількість мешканців, які проживають на території єпархії становить близько 400 тисяч осіб. 
Осередком першого Єпарха Стрийського, Владики Юліяна Ґбура обрано місто Стрий. В листопаді 2000 року відбулася інтронізація Владики у Кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. Чин інтронізації провів Блаженніший Патріарх Любомир Кардинал Гузар у спільному служінні з Апостольським Нунцієм в Україні Миколою Етеровичем, владиками УГКЦ з України та діаспори в присутності числено зібраних душпастирів і мирян.
Щороку святкування Дня Стрийської єпархії супроводжуються відзначенням священиків, які особистим прикладом душпастирської праці прислужилися для добра Христової Церкви. Цей звичай також буде збережено цього року. Кілька священиків єпархії будуть представлені для отримання церковних нагород за віддане служіння на Христовій ниві і пастирську дбайливість про добро парафіян. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ