Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентів університету «Львівський Ставропігіон» переведено на навчання до регіональних університетів

Відбулася зустріч начальника управління освіти Львівської обласної державної адміністрації Павла Хобзея зі студентами та колективом університету «Львівський Ставропігіон», під час якої він ознайомив студентів з наказом Міністерства освіти і науки України «Про результати перевірок». Йшлося про анулювання ліцензії університету «Львівський Ставропігіон» у формі товариства з обмеженою відповідальністю на можливість підготовки молодших спеціалістів, бакалаврів, спеціалістів. Причиною цього стало порушення університетом Закону України «Про вищу освіту» та Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. Ліцензію було анульовано 4 листопада 2008 року за рішенням Державної акредитаційної комісії.
Як повідомили у прес-службі МОН, згідно з наказом Міністерства освіти і науки студентів буде переведено до інших вищих навчальних закладів регіону. Відповідні листи за підписом Міністра освіти і науки Івана Вакарчука надіслано ректорам Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського національного університету «Львівська політехніка», Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.
В листі до ректора університету «Львівський Ставропігіон» Ярослава Кміта йдеться про забезпечення ним переведення студентів до регіональних університетів на відповідні форми навчання, напрями підготовки для закінчення навчання за певним освітньо-кваліфікаційним рівнем.
В листах до ректорів регіональних університетів міністр Іван Вакарчук звернувся з проханням зарахувати студентів «Львівського Ставропігіону» на відповідні форми навчання, напрями підготовки на умовах фінансування за кошти фізичних та юридичних осіб без зміни вартості навчання до його закінчення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ