Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти ЛНУ ім. Івана Франка перші у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з хімії

Четверо студентів хімічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка – переможці ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук 2015/2016 навчального року за галуззю «Хімічні науки». Про це інформує прес-служба Університету.

Студент 4 курсу Микола Тупичак виборов перемогу, отримавши диплом І ступеня за роботу «Тієнілдіазонієві солі в конструюванні анельованих похідних тірфену шляхом формування зв’язку С-Стіофен». Наукові керівники роботи – завідувач кафедри органічної хімії, професор Микола Обушак та молодший науковий співробітник Ольга Шийка.

ІІ місце розділили студентки 4 курсу Ольга Сарахман і Ульяна Ціко.

Ольга Сарахман представила на конкурс роботу на тему: «Полярографічне визначення лідокаїну: розроблення і валідація методики», яку виконала під керівництвом доцента аналітичної хімії Лілії Дубенської та аспіранта Сергія Плотиці.

Ульяна Ціко отримала диплом ІІ ступеня за дослідження властивостей хімічно- та механохімічно синтезованих композитів Каолін/Поліаналін (науковий керівник – доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії Михайло Яцишин).

Диплом ІІІ ступеня за представлення наукової роботи на тему: «π-комплексоутворення Cu(І) та Ag(І) з N-алільними похідними тіогідантоїнів: синтез та стереохімія» виборов студент ІІІ курсу Андрій Федорчук. Науковий керівник праці Андрія Федорчука – професор кафедри неорганічної хімії Мар’ян Миськів.

Додамо, що 11 березня 2016 року на базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук 2015/2016 навчального року за галуззю «Хімічні науки», якому взяли участь 14 студентів із 8 регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ