Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти підписали договір про розвиток туризму між Сходом та Заходом України

8 листопада студенти Львівщина та Луганщина підписали Договір про співробітництво у сфері міжрегіонального туризму. Про це повідомив учасник проекту Олег Стецюк.

Документ підписаний міжАсамблеями студентського самоврядування Луганського Національного університету імені Тараса Шевченка і Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Мета – розвитоктуризму між східними та західними реґіонами України. Також передбачається створення спільного краєзнавчого товариства всеукраїнського рівня.

Додамо, що 5-11 листопадашестеро студентів з Дрогобича гостювали в Луганську в рамках наукового візиту «Стежками рідного краю до єдності і процвітання України». Студенти обох вищих навчальних закладівдискутували на круглому столі на різні теми, зокрема, про ОУН-УПА.

«Такий обміни є вкрай необхідними,оскільки вони сприяють подоланню стереотипи, сприяють обміну науковими, освітніми, культурними, самоврядовчими здобутками обох регіонів»,– наголосивстудент Володимир.

Як додав молодий науковець зісторичного факультету ДДПУВолодимир Петриків, що також бувучасником цього наукового візиту, студенти, на жаль, не знають історії ОУН - УПА, отож, вони почули багато нового і цікавого, що, звісно, змінило їхнє сприйняття національно-визвольного руху на українських землях в 30-ті та 50-ті роки минулого століття..

Зазначимо, що тепер луганчани приїдуть гостювати на Львівщину, поїздка запланована на грудень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ