Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти університету Шевченка голодуватимуть проти "репресій"

Студенти Київського університету імені Тараса Шевченка починають акцію голодування, вимагаючи припинити позапланову перевірку Державної інспекції навчальних закладів.

Про таку персональну безстрокову акцію з 15 січня оголошено на сторінці Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка у соцмережі "Вконтакті".

"Головна вимога – відкликати Державну інспекцію навчальних закладів України, яка у період із 11.01.14 по 25.01.14 проводять позапланову перевірку київських вишів", - пояснюють студенти.

Присутність цієї інспекції студенти розцінюють як "репресії стосовно учасників та небайдужих (до) подій, пов’язаних із "Євромайданом".

"Студенти не мають змоги відповісти на запитання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб", - пояснюють вони.

Також студенти вважають, що інспекція заангажована і чинять тиск на викладачів під час прийому іспитів.

"Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України та не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту", - йдеться в повідомленні.

"Акція розпочнеться 15 січня о 13:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Голодування не припиниться до тих пір, поки не буде виконана вимога!", - інформують студенти.

 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ