Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти Януковича написали йому листа

25 січня біля будівлі Міністерства освіти і науки України активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молоді регіони" провели акцію. Зокрема, вони передали представникам влади листи, що написали студенти вишів України під час проведення акції "Листи студентів Президентові України".

Листи – це такі собі анкети з перерахованими проблемами у сфері вищої освіти та пропозиціями щодо їх розв’язання. Кожний таке лист починається з друкованого тексту з вдячністю президентові Віктору Януковичу за особисту участь у питанні скасування платних послуг у ВНЗ.

Як повідомляє Lb.ua, з будівлі Міністерства до учасників акції вийшли представники Дмитра Табачника.

Вони забрали ящики з листами і запросили активістів на зустріч з міністром.

Під час зустрічі з представниками "Молодих регіонів" Дмитро Табачник привітав присутніх з Днем студента та розповів про історію свята.

Після цього студенти звернулися до міністра з пропозиціями щодо реформування системи вищої освіти.

Основними вимогами студентів було збільшення стипендій (як мінімум до 1000 гривень).

Також студенти впевнені, що стипендії повинні бути диференційованими для різних спеціальностей.

При цьому одна з вимог - не підвищувати вартість навчання і збільшити держзамовлення на магістратуру. Крім того, вони вимагають відремонтувати і побудувати нові гуртожитки.

Також студенти пропонують протестувати викладачів, перевірити, наскільки добре вони знають предмети, які викладають. А в кожному ВНЗ запропоновано провести анонімне опитування серед студентів на тему хабарництва у вишах.

На думку активістів, вишам слід було б більше уваги приділяти практичним аспектам навчання і питанням щодо працевлаштування випускників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ